(123)456 7890 [email protected]

Varför en man inte vill ha sex: 4 skäl

”Ledsen, inte idag” – som de senaste opinionsundersökningarna visar, började män uttala dessa ord mycket oftare. Kvinnans dag får reda på varför par är mindre benägna att älska.

12 oktober 2011

Kvinnor vill ha sex mer än män

Som studier av amerikanska forskare visar, i motsats till vad många tror, ​​är det bara 9% av kvinnorna som har gift sig redo att helt överge sex, 14% från tid till annan vägrar att smeka sin man, och 60% av respondenterna tvärtom klagar på att oftare känner upphetsning och önskan att älska än deras män gör. Självfallet medgav de återstående 17% att trots att deras män inte skyr från att fullgöra sin äktenskapliga skyldighet, skulle de fortfarande vilja ha sex oftare.

Hur man kan övervinna "avgrund av lust", uppstår mellan partners och varför män inte vill ha sex? Sexologer försöker svara på den här frågan.

Vilka sjukdomar undertrycker sexuell lust?

Michele Weiner Davis, författare till The Sex-Starved Marriage, är en familjerelationsspecialist med 20 års erfarenhet och är övertygad om att sexuella problem, uttryckt i en nedgång i sexuell aktivitet, förekommer hos varje par. Och för att övervinna dem måste du korrekt identifiera kärnan i problemet..

Biologiska orsaker

Dessa skäl för att inte ha sex inkluderar fysiska tillstånd som påverkar libido. De flesta antidepressiva medel är till exempel kända för att ha en deprimerande effekt på män och kvinnors sexualitet. Minskar nivån av sexuell lust och ett antal hjärtsjukdomar, liksom hormonella förändringar. Hälsoproblem och vissa typer av läkemedel kan inte bara undertrycka sexuell lust utan också påverka erektil funktion.

Som det första steget i att lösa denna typ av sexuella problem rekommenderar Michelle Weiner Davis att inte bara diskutera med en man själva faktum av deras förekomst utan också genomgå en medicinsk undersökning: "Om mannen till och med erkände att det finns problem, var inte lat, ta friheten och boka ett möte med terapeuten! Börja med att få de test som krävs", – rådgivare.

Vilka upplevelser hindrar dig från att älska?

De känslomässiga orsakerna till nedgången i sexuell lust inkluderar depression, stress och allmän överansträngning som en modern man upplever.. "Kvinnor underskattar ofta allvaret i en mans känslor. Till exempel kan uppsägning orsaka depression, där en man inte tänker på sex.!", – säker Davis.

En annan känslomässig orsak till minskad sexuell lust kan vara negativa upplevelser i barndomen eller ungdomar och självtvivel. Upplevelsen av ett offer för sexuella övergrepp, livet i en ofullständig eller olycklig familj kan inte förklara sig på länge och visas i det mest oväntade ögonblicket. "Hur väl känner du din älskade man? Hur djupt känner du hans förflutna? Är du redo att stödja honom i kampen mot barns rädsla?", – det är de frågor Davis rekommenderar att ställa. Och om du är redo, hjälp mannen att genomgå psykologisk terapi korrekt, stödja honom i hans önskan att lära sig att leva i fred med sig själv.

Förhållande kvalitet

Michelle Weiner Davis insisterar på: "Förväxla inte brist på sexuell lust med sexuell dysfunktion! Naturligtvis leder sexuell dysfunktion till avslag på sex, men tro mig, mycket ofta älskar män inte av samma skäl som kvinnor. Och bland sådana skäl är klagomål mot den andra hälften och olösta familjekonflikter. Det är osannolikt att en kvinna kommer att älska sin man om andlig närhet, förtroende och ömsesidig förståelse har försvunnit från deras förhållande. Samma sak händer med män.!" Män kan vara lika känsliga för ord och handlingar som kvinnor. Och det är hög tid att erkänna att den förbittring, besvikelse och dåligt humör som orsakas av dina konflikter inte gör dig mer attraktiv i din älskades ögon. Innan du klandrar din livspartner för att inte kunna tillgodose dina sexuella behov, tänk på om du tillfredsställer hans människa.