(123)456 7890 [email protected]

10 tips för att hålla kärleken isolerad

Psykologen berättade hur man minimerar gräl och inte förstör förhållandet under karantän.

På grund av den nuvarande situationen är många av oss nu fasta hemma med våra trogna och barn. Därför har kontroversen intensifierats på grund av ytterligare stress, osäkerhet och oförmåga att ändra bilden..

Vanligtvis påverkar kris och brist på nyhet var och en av oss olika, samtidigt som vi aktiverar våra mörka sidor. En person kan bete sig till nackdel för andra, sig själv och framtiden, eftersom gamla sätt att reagera i en svår situation ingår. Rationell hjärna stängs av, människor gör misstag.

Det mest irriterande är att när vi beter oss så återupplivar vi de mörka sidorna hos andra människor. Sedan började det …

Hur upprätthåller man ett förhållande under karantän? Hur kan makar inte gräla i karantän? Vi bestämde oss för att be en psykolog om råd.

Valeria Smirnova

Relationspsykologi

Blogger, gestaltterapeut, författare till transformationsprogrammet ”Brave”.

Så här är tio tips om hur du inte kan bli galen och förstöra din relation med din man eller partner isolerat..

1. Ta hand om dig själv

Detta inkluderar rätt näring, daglig rutin, tillräcklig sömn och motion. För om du lider av grundläggande oro för din kropp, energinivåer och fysisk komfort påverkas din psykologiska komfort omedelbart. Kanske märkte de att om en person är hungrig eller inte fick tillräckligt med sömn, är han mer benägen för irritabilitet och aggression. Fysisk aktivitet i detta fall hjälper till att producera endorfiner, förbättrar automatiskt humöret och ger en explosion av energi. Dessutom är det ett hållbart sätt att frigöra spänning och aggression genom kroppen, inte till en partner..

2. Enas om samarbete

Vi hamnade alla i samma båt (under samma tak) och vi kan lättare komma ut ur krisen om vi förenas och hjälper. Till exempel, när en av makarna arbetar, tar den andra hand om barnen, förbereder eller gör hushållsarbete. Då måste du byta varandra för att ge den andra möjligheten att ändra bilden. Rutin och monotonitet gör oss uttråkade, och detta leder till irritation och skandaler. Det är viktigt att ge varandra en paus från affärer, problem, barn och deras samhälle, så att partnern kan ta andan, bli distraherad, få energi, sova eller spela sport.

3. Ge dig själv tid till självreflektion.

Det bör finnas en möjlighet att sitta ensam (eller med en partner) och tänka på vad som händer med dig, vad som är obehagligt och vad du vill. Gör detta både muntligt, spela in dig själv på ljud i din telefon och skriftligen. Analys är nödvändig så att du kan kontrollera din rutt, om du går i fel riktning. Eftersom irritation byggs upp när vi ständigt är stressade, eller gör vad vi inte gillar, eller inte frågar och inte får vad vi vill..

4. Lär dig att tala dina önskningar

Att prata om önskningar istället för att uttrycka klagomål eller tyst förvänta sig något från en partner är rätt beslut. Vi kan inte läsa tankar, och en annan person kan ha sina egna idéer om vad och hur man gör. Nu är det bara ett bra tillfälle att lära känna dig själv och din man från både positiva och inte så stora sidor. Lär dig att säga ”Jag vill att du ska hålla barnen upptagna i en timme så att jag kan läsa eller sova” istället för ”Du sitter vid din dator och hjälper mig inte.” Eller ”Jag skulle vilja att du tvättade i dag” istället för ”Tänd en grisstuga här”.

5. Flytta fokus till problemlösning

Om du fastnar i fasen ”allt är dåligt och det finns ingen väg ut”, då är du fångad i negativa tankar och känslor. Skapa en väg ut från återvändsgränden och leta efter prisvärda lösningar. Om du till exempel har semester kan du hitta ett sätt att organisera fritid hemma genom att ordna en kväll med vänner på Skype. Om dagiset är stängt och barnen sitter på huvudet kan du antingen ta dem i tur eller ordna en online-animatör. Om du är trött på att laga mat kan du antingen beställa leverans eller laga middag tillsammans.

6. Lär dig att uttrycka dina känslor genom kroppstekniker

Överdriven spänning eller aggression kan tas bort, till exempel i dans: sätt på energisk musik och rör dig aktivt, ryck för att ”skaka ut” stress från kropp och huvud.

7. Kanalisera din irritation till kreativitet

Det symboliska uttrycket för obehagliga känslor hjälper till att hålla freden hemma. Rita, skriva, modellera från plasticine eller lera – använd de material som är närmare dig och är tillgängliga. Testa morgonsidtekniken: på kvällen, lägg en penna och en anteckningsbok bredvid sängen, ställ in alarmet 15-20 minuter tidigare än vanligt. När du vaknar, ta en anteckningsbok istället för en telefon och börja skriva ner allt som du tänker på. Om ingenting går, skriv bara ”ingenting går / vet inte vad jag ska skriva om”, etc. Var inte uppmärksam på stavning eller misstag, det viktigaste är att flytta med en penna på papper. En viktig punkt – läs inte igen eller visa dessa brev för någon.

8. Organisera rätt fritid

Ofta ser vi inte riktigt skillnaden mellan underhållning, men vi känner det perfekt, för efter en aktivitet är vi inspirerade och efter den andra har vi ingen styrka och vi behöver ytterligare vila. Till exempel underhåller vissa sig själva med mat, TV-program, Internet. Vi dödade tiden men fick inte nöje. Kom istället ihåg vad du gillade före självisolering, från vilken du kände en kraftig energi och glädje. Detta kan vara fotografi, hantverk, design, konst, läsa poesi, laga exotiska rätter..

9. Tacka varandra

Nu måste du vara snällare mot dig själv och dina nära och kära. Lägg märke till när din man eller partner gör det du tar för givet: hans jobb eller ta hand om dig, huset, barnen. Lägg märke till även små nyanser. Det är fokus på kärlek och vänlighet som stärker relationer och skapar emotionell harmoni som hjälper till att överleva kriser..

10. Juridiska klagomål

Håller med din man om en tid att ”gnälla”. Du kan till exempel säga till din make, ”Jag mår inte bra. Kan jag klaga till dig och förstå mina rädslor? Lyssna bara på mig. ” Det är mycket viktigt att få den andras samtycke till en sådan dialog, eftersom detta anger kommunikationsformat så att han vet att han inte behöver anstränga, rädda dig eller på något sätt försvara sig. Han kan bara öppna öronen och hjärtat just nu. Vi använder en sådan formulering med min man och ibland till och med klagar på varandra. Det hjälper att inte bli förolämpad under sådana konversationer..