(123)456 7890 [email protected]

Jag sa nej eftersom han inte gav ringen till Cartie

”Jag gjorde rätt eller inte – jag vet inte om jag ångrar det – definitivt inte”, började en av våra redaktörer sin berättelse..

Jag växte upp som en riktig prinsessa och gav mig vad jag ville. De vackraste dockorna från Amerika som ingen hade, minkrockar vid fyra år, dyra klockor vid sex år – det verkar som om jag verkligen var en prinsessa. Nyckfull, självisk och excentrisk. Allt är som det borde vara.

Detta varade fram till mina 17 år. Mitt liv förändrades dramatiskt när jag träffade honom, samma man. En stilig, lång, intelligent prins, men inte till häst utan på tunnelbanan. Naturligtvis trodde jag inte att jag kunde bli kär i en vanlig kille. I mina drömmar borde han ha varit på Maybach, inte mindre. Men du kan inte beställa ditt hjärta. Självfallet var min mamma mildt sagt inte stolt över en sådan svärson och övertalade mig på alla möjliga sätt att glömma honom, för han är inte värt att vara med mig.

Men jag stod på min plats och var säker på att kärlek är viktigare för mig än pengar. Så två, tre, fem, åtta år av vår vackra och idealiska kärlek gick. Som vilken tjejprinsessa som helst ville jag att han skulle knäböja på ett knä en speciell dag, öppna den röda rutan och jag såg en diamantring med sex karat. Men efter sex års samliv, det så kallade civila äktenskapet, insåg jag att jag inte alls ville gifta mig..

Men det visade sig att han bara sex år senare tänkte göra mig till sin fru. Och sedan ett bra ögonblick hemma i köket sa han: ”Gifta mig. Jag älskar dig så mycket”. Och sedan jag satt på en pall i en hyrd lägenhet (jag lämnade mina föräldrar och ville inte ta emot någon hjälp från dem), där tapeten skalade av och plattorna bröt på platser, insåg jag att kärlek är kärlek, men för mig är det fortfarande viktigt att jag uppskattas försökte göra allt, allt för att göra mig lycklig.

Och sedan ett bra ögonblick hemma i köket sa han: ”Gifta mig. Jag älskar dig så mycket”

Det var då jag kom ihåg att jag sedan barndomen drömde att ett erbjudande verkligen skulle göras till mig med en Cartier-ring, för jag förtjänar det absolut. Jag insåg att jag inte längre vill vara med honom, för han visste hur viktigt det är för mig att få den eftertraktade diamantringen, och till äktenskapsförslaget svarade hon med ett kallt ”nej”.

Han blev chockad över att jag efter så många år skulle vägra honom. Själva förslaget, så löjligt, öppnade mina ögon och jag kom plötsligt ihåg vad min mormor hade sagt till mig: ”Om en man verkligen älskar dig, kommer han att göra allt för dig”.

Tydligen var jag inte så älskad och önskad som jag trodde, och ett lyckligt förhållande var bara en illusion. Innan jag åkte sa jag till honom att om han kommer med en ring, kanske jag ändrar mig.

Och nu har ett år gått. Naturligtvis visste jag att han inte skulle återvända, för inte alla vill uthärda en nyckfull tjej.