(123)456 7890 [email protected]

9 rent feminina sätt att hjälpa din älskade att lindra stress

Din oro kommer att rädda hans liv och ditt förhållande..

Han är utmattad, irriterad, frånvarande och möjligen till och med het. Och med blotta ögat kan du se att tyngden av hela världen vilar på hans axlar. Du vet att han älskar dig, men han har förändrats oigenkännligt.

Samhället lär män att inte visa svaghet för någon, inte ens för dig. Och nu saknar du verkligen honom, för stress har förändrat honom utan erkännande, förstört hans livskvalitet. Om det lämnas utan uppsikt kan stress faktiskt vara dödligt. Du vill verkligen hjälpa honom. Här är nio sätt att stödja din nära och kära och hjälpa dem att lindra stress.

1. Bestäm risknivån

Kanske är din man i kronisk stress, vilket du behöver för att få lite längre tid än normal stress. Titta på honom. Här är de sju bästa tecknen på kronisk stress.

Han känner sig ständigt trött och irriterad. Du kommer knappast ihåg när han under de senaste sex månaderna var energisk, avslappnad och verkligen njöt av något i det här livet..

Han har överdrivna reaktioner på till och med små faktorer av irritation, vare sig det är en dörrkram eller en hund som skäller.

Han är glömsk och distraherad. Han kommer inte ihåg de planer du gjorde eller ens enkla saker som att köpa bröd och mjölk på vägen hem..

Han är inte fokuserad, motiverad och inte tillräckligt fokuserad.

Han kan inte sova. Han kastar rastlöst och vänder sig i sängen hela natten. Och när larmet går går han inte upp.

Han har allvarliga libido-problem..

Han har fysisk smärta, klagar över nacke och nedre ryggont. Han har ofta huvudvärk eller magbesvär.

Stress påverkar hela din mans kropp och kan skada immunförsvaret. Detta ökar risken för influensa, förkylning och kan leda till hjärtinfarkt, stroke och till och med cancer. För att inte tala om, leder stress till dåligt beslutsfattande, irrationell rädsla och negativt, aggressivt beteende.

2. Lägg till lite kärlek och hälsa i din mat

Koka honom hälsosam och näringsrik mat. Undvik alltför tunga livsmedel eller söta efterrätter som påverkar en redan försvagad kropp negativt. Gör honom en smoothie med färsk frukt istället för dessert. Följ inte hans mat som om du är hans mamma, börja bara laga mat som hjälper hans kropp att fungera bra under stressiga tider..

3. Ta hans hand och gå en promenad tillsammans

Träning är det bästa sättet att lindra stress, så gå med honom och gå ut och ge din kropp lite träning. Detta hjälper till att lindra stress och släppa energi, varefter han kommer att må mycket bättre..

Om han motstår, försök att övertala honom. Ta bara din hand och säg: ”Älskling, idag är en fantastisk kväll! Låt oss njuta av det tillsammans på gatan! ” Låt honom känna sig lugn och sätt inte press på honom..

4. Kryssa av några saker från hans att göra-lista

Ladda inte det med onödiga krav just nu. Det är bättre att erbjuda honom mer vila och gå och lägga sig tidigare. Brist på sömn ökar stressnivån. Skapa en bra sovmiljö genom att se till att sovrummet är mörkt och bekvämt och ta bort TV-apparater och andra elektroniska enheter från sovrummet som kan störa din sömn. Sätt ett exempel för honom genom att gå och lägga dig tidigare och be honom gå med dig..

5. Få honom att skratta mer

Hitta en rolig film att titta på tillsammans. Skratt är den bästa stressavlastaren. Forskare vid Stanford University studerade de positiva effekterna av skratt på kroppen. De drog slutsatsen att 20 sekunders intensivt skratt fördubblade din puls på tre till fem minuter. Detta motsvarar tre minuters intensiv träning! Skratt stimulerar kardiovaskulär aktivitet, så låt din man skratta. Det är bra för hans hälsa och ditt förhållande..

6. Planera en tid för att träffa sina vänner

Genom att omge oss med människor som har positivt tänkande blir vi också mer positiva. Undvik därför människor som klagar som gillar att tömma all negativitet och skydda din man från dem. Gör en lista över vänner och familjer som uppmuntrar honom och gör sedan en plan för när du kan spendera tid med dessa optimistiska människor..
Hjälp din man att återvända till den krets av människor som kommer att påminna honom om det som verkligen betyder något i livet..

7. Var mild mot honom

Din man behöver mer än någonsin djup och stark kärlek. Kram honom, gnugga nacken, massera axlarna. Milda gester ökar närheten mellan er, slappnar av honom och hjälper honom att må bättre..
Visa honom emotionell och fysisk kärlek. Berätta för honom hur mycket du uppskattar honom, komplimangera honom.

8. Ge honom lite avskildhet.

Det låter kanske kontraintuitivt, men ge din man en möjlighet att hantera stress på sitt eget sätt. Ge honom bara tid för sig själv om han behöver det.
Detta kommer att kräva allvarlig medvetenhet från dig, eftersom du kan känna dig övergiven eller älskad under denna tid, så var noga med att ta dig tid för dig själv, gör något trevligt för dig själv för att vara positiv..
Förbli lugn och fokuserad så att du inte av misstag ökar hans nervositet. Var kärleksfull, förstående och stödjande utan att vara påträngande.

9. Var hans fru, inte hans mor

Se till att du agerar från ditt hjärta, inte från ditt sinne, så att det inte känns som att du är en överdriven eller allvetande kvinna. En man behöver en fru som älskar honom, inte en mamma som oroar sig och krånglar..
Med andra ord behöver du inte bry honom och berätta vad han ska göra. Var hänsynsfull, omtänksam och kärleksfull.