(123)456 7890 [email protected]

8 tecken på att din kärlek inte är lång att leva

I de tidiga stadierna har friska romantiska relationer en nästan magisk egenskap som verkar vara i evighet. Men verkligheten är att saker förändras över tiden..

När smekmånadsfasen slutar kan det kännas som ett plötsligt stopp, som en berg-och dalbana. Om du känner att du är på väg till ett kärlekslöst äktenskap kan du ändå göra meningsfulla förändringar mellan dig själv och din partner. Som psykoterapeut Susan Edelman säger, ”De flesta av dessa symtom kan korrigeras. Du måste bara vara villig att öppet diskutera varje fråga och visa att du är orolig nog för att ändra ditt beteende. ”.

Så även om tecknen som listas här kan vara förbjudare för något allvarligt, kom ihåg att de flesta äktenskap kan räddas..

1. Du spenderar mindre tid med din partner.

I början hade ni inte tillräckligt med tid tillsammans. Det var så mycket att lära sig om varandra. Men nu när ni har varit tillsammans ett tag måste ni båda arbeta med att spendera tid tillsammans. När du kommer till den punkt där du gillar att vara på avstånd och du kanske gör allt för detta, indikerar detta ett stort djupt problem i förhållandet..

2. Du känner apati

En av de viktigaste uppgifterna i ett förhållande är att verkligen ta hand om din partners känslor och känslor. När du inte bryr dig och slutar vilja behaga den andra känns din partner isolerad och utstängd. Detta gör det ännu svårare att kommunicera tillsammans, vilket kan leda till större problem i framtiden..

3. Du lockas inte längre av din partner

Attraktion till din partner kan komma och gå. Om du är arg på någon, har du troligen ingen passion för honom. Det finns ebb och flöde i relationer. Försök bestämma varför du inte känner för att ha sex. Fysisk intimitet är en viktig del av ett hälsosamt, kärleksfullt förhållande, så om de svalkande orsakerna inte kan åtgärdas kan du ha fallit ur kärlek..

4. Din partner verkar inte vara speciell för dig.

När personen du är hos inte längre verkar speciell för dig betyder det att du förmodligen har börjat ta relationen för givet. Människor i kärlek uppskattar sina själsfränder och är mer benägna att känna sig lyckliga efter att ha hittat en själsfrände, ”skriver äktenskap och familjeterapeut Stephen J. i Psychology Today.” Om din partner bara är en annan fisk i havet för dig, är du mer sannolikt bara inte kär ”.

5. Du slutar tänka på honom när du inte är tillsammans.

I början av ett förhållande tänker du ständigt på din vän, vilket är helt normalt. Med tiden försvinner dock detta och du börjar glömma att ta hänsyn till din partner när du fattar beslut, vilket kan vara början på problem. ”Du kanske säger till dig själv, hur kan jag fokusera på arbete och föräldraskap när jag tänker på honom hela tiden? Edelman varnar. ”Men om du gör det, det vill säga ständigt ta hänsyn till din partner, så är det precis så människor håller kärleken länge.”.

6. Ditt förhållande saknar respekt.

Det finns två saker som alla förtjänar i ett hälsosamt förhållande: vänlighet och respekt. När respekten för en annan person försvinner börjar du gräla mer, slåss om bagateller och sluta lyssna på varandra. När detta har hänt måste du agera snabbt. ”Försök ta reda på exakt vad som stör dig om din partner och gå till en terapeut tillsammans om du har problem med att kommunicera”, råder Edelman. Om du inte kan återfå förlorad respekt kan det vara värt att fråga dig själv om du fortfarande älskar den här personen..

7. Du tappar intresset för förhållandet.

När förhållandet är likgiltigt för dig slutar du försöka hitta sätt att förbättra situationen och helt enkelt misstag det mindre än idealiska tillståndet för status quo. Det här är en röd flagga för din partner, som kanske inte vet vad han gjorde fel, förklarar Edelman. Om ditt huvud inte är upptagen av en älskare, kanske ditt hjärta också är fritt..

8. Du försöker inte hitta en väg ut

Medan Edelman säger att de flesta av dessa tecken kan korrigeras om de känns igen tillräckligt tidigt, om du absolut inte har någon motivation att ens diskutera problemet, är ditt hjärta sannolikt för kallt för att bli kär igen. Enkelt uttryckt: om du vägrar att diskutera vad som verkligen händer mellan er, så kan tyvärr inte förhållandet förbättras..