(123)456 7890 [email protected]

5 fantastiska skisser av kärlek i olika åldrar

Kan du bli kär i evighet vid 9 år? Och vid 75?

Vi pratade här med mina vänner. De började komma ihåg det förflutna, prata om nuet. Vi hade en tvist: i vilken ålder är kärleken den mest verkliga? Någon kom ihåg spänningen i dagisrelationer, någon berättade om sin mormor, som vid 74 år träffades med en granne och blev oväntat glad. Här är några historier som är djupt emotionella..

Vid 9 år. ”Varför värker mitt hjärta?”

Natalia Voronkova, 32 år gammal: ”Jag började märka att min son började dröja kvar mer och mer efter skolan. Jag tänkte: vännerna har börjat. Han springer till skolan i förväg, en halvtimme före lektionerna, men gör sina läxor medvetet och ouppmärksamt. Hans tankar svävar ständigt någonstans. Hela tiden är han i korrespondens med någon i telefonen och ringer videosamtal via WhatsApp. En flickas röst hörs från andra sidan. Det är pinsamt för mig att komma in i hans rum i sådana ögonblick, jag förstår att jag kommer att kränka barnets personliga utrymme och invadera hans hemlighet. Häromdagen kom han hemifrån skolan upprörd till tårar, låste sig in i sitt rum och gav inget ljud. Jag snurrade runt dörren och bestämde mig ändå för att gå in. Han satt och stirrade ledsen vid ett tillfälle i taket och frågade plötsligt: ​​”Mamma, varför gör hjärtat ont?” Jag bröt nästan ut i tårar och insåg att pojkens känslor inte var barnsliga. Vi pratade. Han frågade hur min pappa och jag träffades, hur gamla vi var och om våra hjärtan var sjuka. Min pojke växte upp och upplevde sin första allvarliga kärlek. Jag ser hur allvarligt allt detta är för honom ”.

Vid 16. ”Passion – kramar i hissen”

Alice, 16 år gammal: ”Och du behöver inte berätta för mig att jag fortfarande kommer att ha hundra av dessa! Han är den enda, det finns inga fler sådana! Titta hur han skrev till mig på sociala nätverk: ”Du är vacker, du är den bästa.” Jag kan inte säga till honom att jag älskar honom, för då lämnar han mig. Tror att jag är lättillgänglig. Även om han en gång kramade mig i hissen blev mina händer kalla, hela kroppen haltade, jag kände inte golvet under mig. Och jag kan vänta på honom från armén. Jag kan inte leva utan honom. Jag blir bara galen. Jag kan inte ens föreställa mig vad som kommer att hända mig när vi kysser ”.

Vid 25 år. ”Vi visste genast att vi skulle gifta oss”

Irina, 29 år gammal: ”Vi träffade Kostya i tältstaden vid bardsfestivalen. Min vän och jag kom dit för att andas in den kreativa luften hos nuggets och lyssna på författarens sång. Gitarrljud hördes från alla håll, men jag märkte en kille som la-la-lappade en mycket lyrisk melodi med en tyst låg röst. Det verkade som om han inte uttalade några ord, och det var ingen mening i hans sång, men han log så ljust och fridfullt att hon inte kunde ta blicken från honom. När han slutade att stryka i trådarna klappade jag entusiastiskt och han tittade på mig. I det ögonblicket kom kärleken till oss. Nästa dag visste vi redan att vi skulle gifta oss och detta är för livet. Vår dotter är två och ett halvt år gammal, och jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara om jag inte gick upp till elden, där Kostik sjöng serenaden av vår kärlek ”La-la, la-la”.

Vid 40. ”Jag förväntade mig inget bra längre”

Anna, 51 år gammal: ”Jag var då ungefär 40 år gammal. Jag arbetade som korrekturläsare för ett förlag, och alla visste att jag nyligen hade separerat från min man. En gång frågade en kollega varför jag led så mycket och det skulle vara hög tid att vara uppmärksam på andra män. Jag kunde bara le över den här naiviteten. Jag är inte längre en flicka, jag har två barn och en sjuk mamma som jag tar hand om. Jag drar inte alls på bruden.

En dag ringde en anställd mig till datorn och bad mig titta på skärmen. Det fanns ett fotografi av en stilig man som var lite äldre än jag. En arbetsvän medgav att hon utan min vetskap lade upp mitt foto på dejtingsidan och korresponderade för min räkning med män. I det ögonblicket bestämde jag mig för att min vän hade blivit min värsta fiende, i en vecka kunde jag inte komma ifrån denna information som skämde mig. Men porträttet av mannen stod framför mina ögon. Sedan kom en lång historia, hur jag i hemlighet läste all korrespondens, hur jag gillade hans stil, hans attityd till livet, hur vi möttes och blev kär i varandra, hur hela familjen (och mina barn) tog honom för sig från det allra första mötet. Jag ber om ursäkt till en kollega för länge sedan, och hon var huvudgäst på vårt bröllop. Min äldste dotter födde ett barnbarn åt oss, och min man behandlar honom som sin egen. Det är omöjligt att förmedla hur lycklig jag är nu. Jag förväntade mig inte en sådan gåva från ödet och är mycket tacksam för turen för allt som har hänt i mitt liv. ”.